Работно време : Понеделник до Петък - 9 до 19
  Контакт : ++359 2 9040900 / 088 2 555 111

CO2RE Intima

Какво е CO2RE Intima?

Сподели

CO2RE Intima e нова професионална нехирургична процедура, която използва лазерна енергия за третиране на симптомите на дискомфорт при вагиналните промени при жените. CO2RE Intima е медицински лазер, който доставя контролирана CO2 енергия до вагиналната тъкан, така че клетките да започнат да произвеждат повече колаген за подобряване на текстурата и тена на кожата, както и за подобряването на усещането във влагалището.

В гинекологичната специалност CO2RE извършва лазерно разрязване, ексцизия, аблация и / или изпаряване на мека тъкан за лечение на кондиломи, вулвовагинални дистрофии и доброкачествени лезии на външните гениталии. Той се използва за лечение на интроита и за подобряване на външния вид на външните гениталии, за намаляване на дисхромията и за ремоделиране на съединителната вагинална тъкан.

CO2RE Intima може да се използва за лечени на вагинална лаксация, вагинален релаксационен синдром и вагинално подмладяване!

Загубата на вагинално усещане и тонус може да бъде страничен ефект от вагинално раждане или стареене. С течение на времето вагиналната стената и входа на вагиналния канал (Introitus), които съдържат колагенни влакна, се отпускат и губят еластичността си. Лазерното третиране с CO2RE Intimate води до ремоделиране на тези тъкани, като по този начин възстановява гъвкавостта и формата.

Може ли CO2RE Intima да се използва за лечение на вилвовагинална атрофия (VVA)?
Поради изтъняване и свиване на тъканите, както намалено отделяне на секрет жените започват да чувстват сухота, дразнене, болезненост, инконтиненция. Лазерното лечение с CO2ER Intimia стимулира синтезата на колаген и ремоделира вагиналните влакна на съединителната тъкан, без да се увреждат околните тъкани, като по този начин се подобряват симптомите на VVA. Той също така подобрява вагиналния мускулен тонус, сила и контрол и подобрява самочувствието и комфорта на жените.

За кои жени е най-подходящият CO2RE Intima?
CO2RE Intima е предназначен за жени, които имат вагинални проблеми сред раждане или стареене в областта на вагината. Това включва жени след раждане и жени в менопауза, жени, които желаят да подобрят сексуалното си преживяване, жените, които търсят вагинално козметично подобрение, и жените, които искат да се чувстват по-уверени за здравето си.

Има ли клинични проучвания за CO2RE Intima?
Последните резултати от проучване, базирано в болници, за вагиналното подмладяване при жени в предменопауза, показва положителни резултати. Удовлетвореността на пациентите е висока по отношение на козметичните подобрения и засилване на сексуалната функция. В момента в САЩ се провежда мащабно проучване, в няколко локации, при жени в постменопауза, които имат гинекологични проблеми с усещанията във влагалището. Проучването се води от д-р Мартин Гарсия, гинеколог, специалист по женско гинекологично здраве и ендокринолог, от д-р Джулийн Самюелс, пластичен хирург, асоцииран клиничен професор по пластична хирургия в университета в Луисвил в Кентъки, както и от д-р Лори Уорънс, гинеколог и доцент по гинекология в университета в Луисвил в Кентъки.

Има ли FDA сертификат?
CO2RE Intima е сертифицирана с FDA по повече от 90 показателя за употреба в редица медицински специалности като пластичната хирургия, дерматохирургията и дерматологията, както и в гинекологията.

Има ли CE сертификат?
В гинекологичната специалност системата CO2RE е сертифицирана за използване при извършването на дерматологични процедури, изискващи аблация, коагулация и премахване на образувания на повърхности на меките тъкани, включително кожата. CO2RE Intima е предназначен за лечение на вулвовагинална атрофия (VVA) и вагинално подмладяване.

Кои са характеристиките, които правят CO2RE умна инвестиция?
Универсалността на CO2RE лазера дава възможност за цялостна техника за подмладяване – от частично до пълно възстановяване на повърхността на кожата, както и хирургичен режим за ексцизия или разрязване на тъканта. CO2RE е универсална платформа, която предлага доказани решения за възстановяване на кожата, намаляване на бръчките и белезите, редуциране на пигментации, незначителни дермални разрези и отстраняване на образувания, сега вече и лечение на вагинални проблеми. CO2RE, който използва радиочестота и дигитален супер импулсен CO2 лазер, дава възможност на лекарите да третират както повърхностните, така и дълбоките слоеве на кожата при прецизен контрол върху интензитета, модела и дълбочината на аблация. Моделът CO2RE Intima разширява възможностите ви за лечение, като е насочен към интимния комфорт на жените.
Лечението с CO2 лазер е добре проучвано в продължение на много години. Ефектът му върху човешката тъкан е доказан. По настоящем той е Златен стандарт за подмладяване на тъканите. CO2ER лазерът е изключително универсален и удобен за употреба при лечението на широк спектър от патологични заболявания, включващи кожата и меките тъкани. Хигиеничните накрайници за еднократна употреба осигуряват на жените хигиената, която очакват от лечението в интимната област.

Защо радиочестоният дигиталния супер импулсов CO2 лазер е по-добър от тези, които използват DC енергия?
Радиочестотният супер импулсен CO2 лазер на СО2RE предоставя гладък, top hat импулс с по-добро съотношение между аблация и коагулация за оптимални резултати. CO2 лазерите с DC енергия осигуряват импулси с неаблативни опашки от емисии, което може да доведе до по-малко оптимално съотношение между аблация и коагулация и носи повече дискомфорт на пациентите.
Защо CO2 лазерите са по-добри при лечението на вагинални проблеми от Er:Yag лазерите?
В сравнение с Er: YAG лазерите, които причиняват контракция на тъканите като нормална част от реакцията на заздравяване на рани, CO2 лазерите стимулират колагена чрез термично индуцирано свиване на колагена и последващо стимулиране. След третиране с Er: YAG има повишен риск от появата на белези в областта на раните, в сравнение с лечението с топло индуцирано образуване на колаген.

Какъв е механизмът на действие (MOA) на CO2 лазери за лечение на вагиналния канал?
CO2 лазерите достигат температурни прагове за коагулация, свиване, денатурация и последващо стимулиране на колагена. Фибробластите се намират във фаза на пролиферация и последващата хистология разкрива колагеново ремоделиране и ново отлагане. Еластичността се подобрява с генерализирано подмладяване на тъканите в целия вагинален канал.

Какъв е механизмът на действие (MOA) на CO2 лазери за лечение на вулварна и вагинална атрофия (VVA)?
Механизмът за лечението на VVA се характеризира с изтъняване на епителната обвивка на вагината и долния GU тракт. В този случай лечението е насочено към загуба на еластичност и намалено вагинално смазване. Д-р Zerbinati отбелязва, че СО2 лазерът е способен да индуцира промени във вагиналния епител, които подхранват вагиналната стена и предотвратяват инфекции, причинени от бактерии и дрожди. Освен това се наблюдава структурно подобрение в съединителната тъкан с нови активни фибробласти и колаген, както и наличие на нови капиляри, представляващи здрава васкуларизация.

Четох и за други вагинални лечения; Защо е CO2RE Intima по-добро или различно?
CO2RE Intima е модулно устройство за CO2RE, което третира три области на в интимните зони на жените (външно, вътрешно и introitus) с хигиенни еднократни накрайници, като по този начин се поддържа стриктна хигиена в най-интимната област на жените. Освен това CO2RE Intima използва CO2 лазер. CO2 лазерите са се доказали във времето, че ремоделират тъканите с неоформиране на колаген и еластични влакна в атрофичната кожа. Технологията CO2 също така осигурява на лекарите способността да третират както повърхностните, така и дълбоките слоеве на кожата едновременно и с необходимия прецизен контрол над интензитета на енергията при дълбочината на аблация, което е много важно при третирането на интимна област.

Дали процедурата е безопасна? Има ли рискове за лечение с лазер, особено във вагиналната област?
Устройството CO2RE разполага с разрешение от FDA за редица гинекологични проблеми. CO2RE Intima предлага решения за редица интимни естетически процедури. Леченията са безопасни и ефективни, с лек дискомфорт и кратък възстановителен период.

Колко процедури са необходими за оптимални резултати?
Необходими са около три процедури, които се провеждат през около 3 седмици.

Кога пациентите ще видят резултатите?
Повечето пациенти на CO2RE Intima се чувстват подобрение след първата процедура, въпреки че се изисква три процедури за оптимален резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *