Медицински Център

logo

02/ 9040900

Запази час

0882 555 111

Д-р Димов въведе две уникални по рода си операции за България

Д-р Димов е единственият лекар в България, който въвежда и извършва вагинална операция за лечение на инконтиненция (незадържане) на урината по метода на “Пластрон”, усвоена от него при професор Косон във Франция. Тази операция е уникална с това, че процентът на рецидиви на инконтиненцията е изключително нисък. Най-често тя се прави съчетано с влагалищно отстраняване на матката. Тази операция има голям успех също и при жени, на които е правена веднъж операция за инконтиненция и които имат рецидив на незадържането на урината.

 

От две години д-р Димов въведе и утеросакралната лигаментосуспензия по метода на Campbell. Тази операция е естественна слингова операция, където се използват собствените утеросакрални връзки за опора на пикочния мехур и предотвратяване на инконтиненция (изпускане) на урината.

Тази операция д-р Димов представи пред гинекологичната колегия на XIX Национална гинекологична конференция месец март 2018г. в Боровец. Там д-р Димов беше поканен лично от проф. Асен Николов, председател на българското национално дружество по акушертсво и гинекология за модератор на сесията по вагинална хириргия заедно с доц. Божидар Славчев (най-известният български АГ хирург). Д-р Димов изнесе собсвен опит от над 100 извършени операции.

Вижте презентацията на д-р Димов за метода Campbell